پرسش: در پرونده نفقه معوقه محکوم به پرداخت ۴ سال نفقه (از زمان عقد) شدم در صورتی که همسرم در ان سالها اصلا کارت عابر بانکی به نام خودش نداشته و کارت بانکی من دستش بوده و از اون استفاده میکرده در تمامی مراحل دادگاه بدوی و تجدید نظر من این موضوع را عنوان کردم وحتی استعلام کارت رو هم گرفتم که در محل کار همسرم تراکنش زیادی داشت و حتی به حساب دوستانش هم کارت بکارت کرده بود.
حتی برای اثبات اینکه کارت بانکی نزد همسرم بوده چندین شاهد داشتم و استشهادیه هم برای دادگاه فرستادم و حتی لایحه دادم که یا شاهدین را احضار کند یا زوجه قسم بخورد که کارت بانکی دستش نبوده که متاسفانه قاضی به هیچ کدام توجهی نکرد و نه استعلام کارت را چک کرد و نه شاهدین رو دعوت کرد و نه قسمی داد. درصورتی که واقعا کارتم در اختیار همسرم بوده و اکنون به ناحق دوباره محکوم شدم و ۴ سال نفقهای که دادم را مجدد باید بدم.
آیا این کار قاضی خلاف قانون است و اعاده دادرسی از ان رای نتیجه ای دارد؟
پاسخ: دلایل شما برای دادگاه کافی نبوده و بهتر است در مهلت مقرر به رای صادره اعتراض نمایید. اعاده دادرسی منوط به ارائه ادله میباشد. ضمنا رای صادره جهت اظهار نظر دقیقتر باید روئیت شود.
به طور کلی، در صورتی که شما ادعا میکنید که همسرتان در طول سالهایی که شما به نفقه محکوم شدهاید، از کارت بانکی شما به نحوی سوءاستفاده کرده است و شما شواهد موجود را برای اثبات این موضوع ارائه دادهاید، احتمالاً این ادعاها و شواهد میتوانند به عنوان دلایلی برای اعاده دادرسی در نظر گرفته شوند.
بنابراین، در صورتی که با نتیجهی رای قضایی مخالف هستید، میتوانید با وکیل خود درخواست اعاده دادرسی را به دادگاه ارائه دهید و شواهد و مدارک جدید را نیز به دادگاه ارایه کنید. با این حال، باید توجه داشت که قضاوت در مورد اعاده دادرسی به عهدهی دادگاه است و باید شرایط خاص پرونده شما و قوانین مربوط به آن را در نظر گرفت. لذا، بهتر است با وکیل خانواده مشورت کنید تا به شما راهنمایی کند که چگونه میتوانید بهترین راه حل را برای پرونده خود پیدا کنید.
اگر به مشاوره حقوقی نیاز دارید بر روی "دریافت مشاوره" کلیک نمایید.
دریافت مشاوره