مشاوره حقوقی خانواده

مبلغ نفقه فرزند ⚡️ پسر و دختر

پرسش: مدت دو سال است که با همسرم اختلاف داریم و جدا از هم زندگی می‌کنیم، مبلغ یک چهارم حقوقم از طریق اداره اجرای ثبت بابت مهریه کسر می‌شود، ماهانه یک میلیون تومان بابت اجرت المثل پرداخت می‌کنم (۲۸ میلیون بوده) یک خودرو پراید داشتم که بابت مهریه توقیف شد و سند را به نام خودش انتقال داد، مبلغ ۳۰ ملیون تومان از حسابم برداشت و…..

در سال ۱۴۰۱ مبلغ 1900000 تومان بابت نفقه دو فرزندم پرداخت می‌کنم، در حال حاضر همسرم تقاضای تعدیل نفقه مطرح کرده، سوالم این است تا چه قدر من در شورای حل اختلاف توافق کنم، که به کارشناس ندهد، با توجه به این که خدا می‌داند همین مقدار سال گذشته هم در توانم نیست که پرداخت کنم، تا چقدر توافق کنم؟ نفقه دو فرزند دختر و پسر چقدر می‌شود؟


پاسخ: میزان نفقه فرزند پسر یا دختر، در قانون مشخص نشده است. ولی احتمالا مبلغ نفقه جدید اولاد حدودا دو میلیون تومان برای هر نفر می‌باشد. با توجه به این می‌توانید تصمیم بگیرید که چقدر می خواهید توافق کنید.

پرسش: 

طلاق گرفتم. وپسرم باخودمه. وبرای گرفتن نفقه بچه م‌باید هرماه برم همون دادگاه طلاق ونفقه را که شوهر سابقم به دادگاه میده ومن باید برم از دادگاه بگیرم. منم مادرم مشکل تنفسی داره وبچه م نیز مریض حاله واز نظر روده مشکل داره. واقعا شرایط سختی دارم تا بخوام برم پول واز دادگاه بگیرم وبرگردم ی روز کامل الافم. وخطر داره رهاکردن بچه ومادرم. را.

حالا میشه با دادگاه وقاضی صحبت کنیم که نفقه بچه مو به کارت خودم واریز کنه که نخوام برم من دادگاه وبیام برای گرفتن پول. یعنی ماهی ی بار باید این مسیرومن طی کنم که واقعا برایم سختهد. چون تو روستا زندگی میکنم ومحل خودمون دادگاه نداره. باید برمتو ی شهردیگه. حداقل ی ساعت باماشین برم ی ساعت بیام کاردادگاه ۲تمومه. من سختمه بخوام برم وبیام. راهی داره من این مسیر ودیگه نخوام طی کنم. نفقه راهم الان ی‌ساله شوهرم سروقت پرداخت میکنه ومشکلی تاالان نبوده.


پاسخ:

می‌توانید ادله خود را همراه با یک لایحه به قاضی اجرای احکام ارائه نمایید پذیرش یا رد موضوع بستگی به تشخیص قاضی دارد.

پرسش: 

من ۲۵ سالمه. مادر و پدرم جداشدن. پدرم ماهی یک ملیون بهم میده. و میگه چون با مادرت زندگی میکنی. خرجت با من نیست. باید چکار کنم؟


پاسخ:

نفقه دختر مادامی که ازدواج نکرده و شاغل نیست بر عهده پدر است.

 

نفقه فرزند به عنوان یکی از حقوق وی و تکالیف پدر فرزند، از اهمیت بسیاری برخوردار است. پدر خانواده، باید به عنوان تامین کننده نیازهای مادی و مالی فرزندان خود عمل کند. در واقع، نفقه فرزند، شامل هزینه هایی است که برای تأمین نیازهای روزمره فرزندان از جمله هزینه های غذا، پوشاک، مسکن، بهداشتی، تحصیلی و سایر هزینه های مرتبط با زندگی فرزندان صرف می شود.

مبلغ نفقه فرزند و محاسبه میزان آن، تابع نظر کارشناس است و باید با توجه به شرایط و نیازهای فرزندان تعیین شود. در این رابطه، پدر خانواده باید از استطاعت مالی برخوردار باشد و فرزند زیر سن بلوغ باشد. در صورتی که فرزندان سن بلوغ را رد کرده باشند، می توانند همچنان ادامه تحصیل دهند و در این صورت، پدر خانواده باید تا پایان تحصیلات آنان، نفقه را پرداخت کند.

مجازات عدم پرداخت نفقه، در صورت استطاعت مالی، حبس تعزیری درجه شش است. بنابراین، پدران باید به عنوان مسئولین اصلی تأمین نیازهای مادی و مالی فرزندان خود، به این موضوع توجه کنند و نفقه را به موقع پرداخت کنند.

مبلغ نفقه فرزند باید توسط کارشناس رسمی دادگستری تعیین شود و میزان آن بر اساس استطاعت مالی نفقه دهنده و نیازهای نفقه گیرنده تعیین می‌شود.

نفقه فرزند

نفقه فرزند، به عنوان یکی از تکالیف والدین در قبال فرزندان، بسیار مهم است. این تکالیف شامل تأمین رفاه زندگی و معاش فرزندان، از جمله خوراک، پوشاک، مسکن، هزینه‌های درمانی و بهداشتی و سایر نیازهای متعارف می‌شود.

بر اساس قانون مدنی، مسئول پرداخت نفقه فرزند، در درجه اول، پدر فرزند است. در صورتی که پدر نتواند به هر دلیلی، به نیازهای مالی و مادی فرزند خود پاسخ دهد، پدربزرگ می‌تواند به عنوان جایگزین پرداخت نفقه فرزند در نظر گرفته شود.

با ارائه دادخواست مطالبه نفقه فرزند از پدربزرگ، دادگاه می‌تواند با تعیین مبلغ نفقه فرزند و محاسبه میزان آن، به پرداخت مبلغ نفقه فرزند توسط پدربزرگ حکم نماید. همچنین، در صورتی که پدربزرگ نتواند به پرداخت نفقه فرزند پاسخ دهد، اولویت با جدات پدری با رعایت دوری و نزدیکی و سپس با مادر و جدات مادری خواهد بود.

در کل، پرداخت نفقه فرزند، یکی از تکالیف مهم والدین در قبال فرزندان است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشند.

مبلغ نفقه فرزند چقدر است؟

مبلغ نفقه فرزند، بر اساس استطاعت مالی نفقه دهنده و نیازهای نفقه گیرنده، نظیر خوراک، پوشاک، مسکن، آموزش و سایر موارد، تعیین می‌شود. به همین دلیل، این مبلغ، میزانی متغیر و غیرثابت دارد و بسته به شرایط هر پرونده، ممکن است متفاوت باشد.

پس از ارائه دادخواست مطالبه نفقه فرزند، دادگاه به منظور تعیین مبلغ نفقه، با صدور قرار کارشناسی، پرونده را به کارشناس نفقه ارجاع می‌دهد تا وی، با توجه به شرایط مالی و نیازهای نفقه گیرنده، مبلغ نفقه را تعیین کند. کارشناس تعیین نفقه، با در نظر گرفتن توانایی مالی مسئول پرداخت نفقه، نیازهای فرزند، تعداد فرزندان و سایر موارد مرتبط، مبلغ نفقه را تعیین می‌کند و قاضی، با در نظر گرفتن نظر کارشناس، حکم پرداخت مبلغ نفقه فرزند را صادر می‌کند.

بنابراین، مبلغ نفقه فرزند را نمی‌توان به صورت قطعی و ثابتی تعیین کرد و بسته به شرایط هر پرونده، ممکن است متفاوت باشد. به علاوه، این مبلغ، با توجه به تغییرات در شرایط مالی و نیازهای فرزند، نیز ممکن است در آینده تغییر کند و اصلاح شود.

مبلغ نفقه فرزند پسر

میزان نفقه فرزند پسر، بر اساس توانایی مالی منفق و نیاز فرزند تعیین می‌شود. در قانون مدنی، میزان دقیق نفقه فرزند پسر در سال 1402 مشخص نشده است و بسته به شرایط هر پرونده، ممکن است متفاوت باشد. همچنین، در صورتی که پدر یا نفر مسئول پرداخت مبلغ نفقه فرزند خود را پرداخت نکند، مجازات حبس تعزیری از 6 ماه تا 2 سال در نظر گرفته شده است.

طبق قانون مدنی، پدر و مادر نسبت به تربیت صحیح فرزندشان مسئولیت دارند و باید هزینه‌های مربوط به خوراک، پوشاک، درمان، تحصیل، وسایل خانگی و مسکن فرزند خود را تأمین کنند. در صورتی که فرزند پسر دارای شغل و درآمد مشخصی نباشد، پدر مسئول پرداخت نفقه فرزند خود خواهد بود تا زمانی که فرزند دارای درآمد مناسب به شمار بیاید. در صورتی که فرزند پسر دارای شغل و درآمد باشد، پدر مسئول پرداخت نفقه نخواهد بود و فرزند می‌تواند خود به هزینه‌های خودش بپردازد. همچنین باید یادآور شد که در صورت عدم پرداخت نفقه، اجرای حبس تعزیری از 6 ماه تا 2 سال در نظر گرفته شده است.

مبلغ نفقه فرزند در قانون مشخص نیست و باید توسط کارشناس رسمی دادگستری تعیین شود و و میزان آن بر اساس استطاعت مالی نفقه دهنده و نیازهای نفقه گیرنده تعیین می‌شود.

پرداخت نفقه فرزند پسر تا چه سنی است؟

طبق قانون مدنی، سن تعلق نفقه به فرزند پسر یا دختر مشخص نشده است و تعلق نفقه به فرزند پسر به سن و سال وی بستگی ندارد. در واقع، تعلق نفقه به وی منوط به دو شرط است: نداشتن اموال کافی و عدم توانایی در تأمین معیشت خود از طریق شغلی مناسب است. بنابراین، هر چند پدر مسئول پرداخت نفقه به فرزند پسر خود است اما در صورتی که فرزند پسر دارای درآمد و شغل مناسب باشد، پدر مسئول پرداخت نفقه نخواهد بود و فرزند می‌تواند خود به هزینه‌های خودش بپردازد.

میزان نفقه فرزند پسر در سال جدید

با توجه به قانون مدنی، میزان نفقه فرزند پسر در سال جدید و هر سال دیگری، به میزان نرخ تورم موجود در کشور بستگی دارد و نمی‌توان به صورت ثابت و از پیش تعیین شده‌ای آن را مشخص کرد. بنابراین، هرگونه تعیین میزان نفقه برای فرزند پسر در سال 1402، به شرایط مالی پرداخت‌کننده نفقه و همچنین نیازهای معیشتی فرزند پسر بستگی دارد.

اگر شخصی قبلاً برای دریافت نفقه فرزند پسر خود در سال‌های قبلی به دادگاه دادخواست داده و مبلغ نفقه وی تعیین شده است، با توجه به بالا رفتن هزینه‌های زندگی، ممکن است نیاز به تعدیل یا افزایش مبلغ نفقه داشته باشد و دادگاه باید با توجه به نرخ تورم موجود، مبلغ نفقه را تعیین کند.

مجازات عدم پرداخت نفقه فرزند

با توجه به قانون حمایت از خانواده، اگر پدر یا شخصی که وظیفه پرداخت نفقه فرزند پسر را دارد و با وجود استطاعت مالی، از پرداخت نفقه به فرزند پسر خود امتناع کند، به حبس تعزیری درجه ششم محکوم می‌شود. مجازات حبس تعزیری درجه ششم شامل شش ماه تا دو سال حبس است.

بنابراین، عدم پرداخت نفقه فرزند پسر با وجود استطاعت مالی، جرم بوده و مجرم به مجازات تعزیری درجه ششم محکوم خواهد شد. این مجازات به منظور حفظ حقوق و تأمین نیازهای معیشتی فرزند پسر و جلوگیری از دست رفتن حقوق او تعیین شده است.

با این حال، در برخی موارد، ممکن است پدر یا شخصی که وظیفه پرداخت نفقه را دارد، به دلیل شرایط خاصی نتواند نفقه را پرداخت کند، در چنین حالتی می‌تواند با ارائه مستندات و مدارک لازم، از دادگاه درخواست تعدیل یا تأخیر در پرداخت نفقه کند.

مبلغ نفقه فرزند دختر

میزان نفقه فرزند دختر در سال ۱۴۰۲، در صورت عدم توافق با منفق، توسط کارشناس منتخب دادگاه تعیین می‌گردد و مبلغ معینی نیست. در صورتی که پدر یا شخصی که وظیفه پرداخت نفقه را دارد، از پرداخت نفقه به فرزند دختر خود امتناع کند، مطابق با قانون حمایت از خانواده، به حبس تعزیری درجه ششم محکوم خواهد شد. مجازات عدم پرداخت مبلغ نفقه فرزند شامل حبس تعزیری درجه ششم به مدت شش ماه تا دو سال است.

با توجه به قانون، فرزندانی که زیر سن بلوغ هستند مشمول دریافت نفقه می‌باشند و فرزندان بالای سن بلوغ در صورتی که مال کافی نداشته و یا توانایی تامین نیازهای معیشتی خود به وسیله اشتغال را ندارند، می‌توانند نفقه دریافت نمایند. در این راستا، نفقه فرزند دختر نیز مانند نفقه فرزند پسر شامل خوراک، پوشاک، مسکن و تمام نیازهای متعارف او می‌شود.

+ فرزندان زیر سن بلوغ و فرزندان بالای سن بلوغ که توانایی تامین نیازهای معیشتی خود را ندارند، می توانند نفقه دریافت کنند.

+ میزان نفقه فرزند دختر در صورت عدم توافق با نفقه دهنده، توسط کارشناس رسمی دادگاه تعیین می‌گردد.

+ مجازات عدم پرداخت میزان نفقه فرزند شامل حبس تعزیری درجه ششم به مدت شش ماه تا دو سال است.

نفقه فرزند دختر در سال جدید

مصادیق نفقه فرزند دختر در سال جدید، شامل خوراک، پوشاک، مسکن، هزینه‌های درمانی و سایر هزینه‌های متعارف زندگی می‌گردد. با این حال، شرط تعلق نفقه 1402 به فرزند دختر، این است که او، بالغ نبوه، محجور بوده یا با کار کردن، نتواند نیازهای مالی خود را برطرف کند. به عبارت دیگر، فرزند دختر در صورتی می‌تواند از نفقه 1402 استفاده کند که نتواند با درآمد و دارایی خود نیازهای معیشتی خود را تأمین کند.

البته، برای تعیین میزان نفقه، در صورت عدم توافق با منفق، دادگاه، کارشناس منتخب خود را برای تعیین میزان نفقه منصوب می‌کند. باید توجه داشت که فرزند هیچ حقی برای دریافت نفقه گذشته خود ندارد و تنها می‌تواند اقدام به مطالبه نفقه زمان حال نماید و دادگاه نیز میزان نفقه فرزند در زمان حال را محاسبه کرده و مسئول پرداخت نفقه را ملزم به پرداخت این مبلغ می‌داند.

میزان نفقه فرزند دختر در سال جدید

با توجه به قانون مدنی، میزان نفقه فرزند دختر در سال جدید معین نشده است و تنها برخی از مصادیق آن بیان شده است که شامل خوراک، پوشاک و هزینه‌های متعارف زندگی می‌باشد. در نتیجه، در صورتی که در مورد تعیین میزان نفقه فرزند دختر در سال ۱۴۰۲ اختلافی پیش آید و مسئله به دادگاه خانواده ارجاع شود، قاضی باید میزان نفقه فرزند دختر را تعیین کند.

برای تعیین این میزان، قاضی کارشناس نفقه را به کمک صدور قرار کارشناسی به کار خواهد برد تا با در نظر گرفتن مواردی از جمله سن و سال دختر، وضعیت خانوادگی او، میزان درآمد پرداخت‌کننده نفقه و مسائلی از این قبیل، میزان نفقه فرزند دختر را در سال ۱۴۰۲ تعیین کند. در صورتی که پرداخت نفقه توسط منفق صورت نگیرد، مجازات عدم پرداخت میزان نفقه فرزند دختر شامل حبس تعزیری درجه ششم به مدت شش ماه تا دو سال است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشابه

اگر به مشاوره حقوقی نیاز دارید بر روی "دریافت مشاوره" کلیک نمایید.

دریافت مشاوره

دکمه بازگشت به بالا