طبق ماده 654 قانون مدنی، قمار و گِروبندی (شرطبندی) باطل و دعاوی راجعه به آن مَسموع نخواهد بود. همین حکم در مورد کلیه تعهداتی که از معاملات نامشروع تولید شده باشد جاری است.
پرسش: من در سایت شرطبندی تمام زندگیم رو از دست دادم الان میخام ازش شکایت کنم. آیا به نتیجه میرسم. من توی بازی انفجار بازی کردم. و برای شکایت چی بنویسم عنوان شکایت رو که به نتیجه برسم. تو رو خدا راهنماییم کنید. تا حالا وکیل کسی بودید که مثل من بوده باشه و به نتیجه رسیده باشه. شکایت کنم واسه خودم بد نشه؟
پاسخ: قمار جرم بوده و دارای مجازات یک تا شش ماه حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق و ضبط اموالی که از این راه بدست آورده میشود است. لیکن استرداد اموالتان ممکن است اگر سایت داخلی باشد.
پرسش: من 500 میلیون پول تو سایت شرطبندی از دست داد. آیا امکان شکایت و استرداد وجه وجود دارد؟
پاسخ: بله قابل مطالبه است. و باید دادخواست مطالبه وجه دهید.
پرسش: من از سایت شرطبندی شکایت کرده بودم پرونده رفت پلیس فتا رفتم و مدارک واریز رو ارایه دادم و الان بعد ۶ماه بازپرس تحقیقاتی که کرده گفت مدارکت تکمیله. و اینکه اگر قاضی حکم استرداد بده حتما پولو برمیگرونن؟ و حدودا چقدر طول میکشه که پول استرداد بشه؟
پاسخ: در خصوص استرداد حکم اگر به نفع شما صادر شود باید پیگری کنید و متوجه شوید سایت داخلی است یا خارجی و اگر داخلی باشد قابل پیگیری است. زمان دقیقی نمیتوان گفت استرداد نیز بستگی به این دارد که سایت داخلی است یا خارجی است.
پرسش: من در سایت شرطبندی خارجی تمام زندگیم رو باختم زندگیم داره از بین میره آیا با شکایت کردن به هر قیمتی شده میتونم پولم رو برگردونم؟
پاسخ: عمل شما جرم میباشد اما میتوانید پولی که بابت قمار پرداخت کردهاید مطالبه نمایید. لیکن با توجه به خارجی بودن سایت عملا غیر ممکن است
پرسش: بنده به دلیل شرایط مالی به سایتهای شرطبندی رجوع کردم و به اشتباه خود پی بردم چون برای جبران مالی که از دست دادم حدود ۸۰ میلیون در آخر فهمیدم که راهی جز بازگشت پول و جبران آن نیست میخواهم نحوه شکایت از این سایتها را بدانم؟
پاسخ: اگر جهل یا بیاطلاعی شما اثبات بشه شما مشمول مجازات نخواهید بود. و برای استرداد وجه، میتوان با دادخواست مطالبه وجه شروع کنید.
قوانین مرتبط با شرط بندی و قمار در قانون ایران
ماده ۷۰۵ قانون مجازات اسلامی:
ارتکاب هر یک از رفتارهای مذکور در بندهای (۱) تا (۳) این ماده جرم است و هر شخص به هر نحوی در فضای حقیقی یا مجازی یکی از رفتارهای مذکور را مرتکب شود، علاوه بر ضبط اموال و عواید حاصل از جرم به نفع دولت، به جزای نقدی درجه شش یا جزای نقدی معادل ارزش یک تا سه برابر مجموع اموال و عواید ناشی از جرم، هر کدام بیشتر باشد، محکوم میشود:
۱- هر نوع توافق صریح یا ضمنی با هدف برد و باخت که به موجب آن بازنده یا بازندگان یا شخص ثالثی ملتزم به پرداخت وجه مال منفعت، خدمت یا امتیاز مالی به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به برنده یا برندگان یا شخص ثالثی میشوند.
۲- هر نوع مشارکت دو یا چند شخص در خصوص پیش بینی موضوعی خاص یا فرض وقوع امری خاص، که بازنده یا بازندگان ملزم به پرداخت وجه، مال، منفعت، خدمت یا امتیاز مالی یا هر امتیاز دیگری به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به برنده یا برندگان یا شخص ثالثی باشند.
۳- مشارکت دو یا چند شخص در خصوص انجام قرعه کشی با هر اقدام مبتنی بر شانس یا انتخاب تصادفی که در نتیجه آن کل یا بخشی از وجه مال منفعت، خدمت یا امتیاز مالی پرداخت شده یا در تعهد پرداخت قرار گرفته شرکت کنندگان به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به یک یا چند نفر از شرکت کنندگان که بر مبنای قواعد آن مشارکت برنده محسوب میشوند، پرداخت شود.
تبصره ۱- التزام به پرداخت وجه، مال، منفعت، خدمت یا امتیاز مالی به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به برنده یا برندگان مسابقات سوارکاری، تیراندازی و شمشیربازی و مسابقه با تانک، هواپیما و سایر ادوات جنگی که کاربرد نظامی و دفاعی دارد و در فضای حقیقی برگزار میشود توسط شرکت کننده یا شرکت کنندگان بازنده در این مسابقات، مشمول جرائم موضوع بندهای (۱) و (۲) این ماده نیست.
تبصره ۲- در صورتی که اقدامات مرتکب یکی از جرائم مذکور در بندهای (۱) تا (۳) این ماده به عنوان حرفه یا سردستگی گروه مجرمانه سازمان یافته محسوب نگردد، چنانچه قبل از تعقیب یا پس از شروع به تعقیب با مراجع قضائی یا انتظامی همکاری موثر در شناسایی اداره کنندگان و سردستهها و اموال و عواید حاصل از جرم آنها داشته باشد، پس از ضبط اموال و عواید حاصل از جرم به نفع دولت از تعقیب موضوع این ماده معاف میشود.
ماده ۷۰۹ قانون مجازات اسلامی:
۱- هر شخصی که در یکی از مراکز ارتکاب جرائم موضوع بندهای (۱) تا (۳) ماده (۷۰۵) این قانون، قبول خدمت کند یا به نحوی از انحاء به دایر کننده یا اداره کننده آن کمک نماید یا با انجام اقداماتی از قبیل ساخت، طراحی، نگهداری، پشتیبانی یا راه اندازی در فضای حقیقی یا مجازی در تأسیس، اداره یا دایر کردن یکی از مراکز مذکور، معاونت نماید، به یکی از مجازاتهای درجه پنج به استثنای حبس محکوم میشود.
۲- هر شخصی که یکی از جرائم موضوع بندهای (۱) تا (۳) ماده (۷۰۵) این قانون را تبلیغ یا ترویج کند یا اشخاص را به هر نحوی به شرکت در این اقدامات تشویق یا دعوت نماید، به حبس و جزای نقدی درجه هفت محکوم میشود و چنانچه برای این کار یا از این طریق وجه، مال، منفعت، خدمت یا امتیاز مالی به دست آورده باشد، علاوه بر مجازات مذکور در این بند به ضبط اموال و عواید حاصل از جرم به نفع دولت و جزای نقدی معادل دو برابر ارزش اموال و عواید مذکور محکوم میشود.
۳- هر شخصی که حساب بانکی یا ابزار پذیرش از قبیل پایانه فروشگاهی یا درگاه پرداخت الکترونیکی یا ابزار پرداخت الکترونیکی از قبیل کارت بانکی خود را با علم و آگاهی جهت ارتکاب اعمال مجرمانه مذکور در مواد (۷۰۵) تا (۷۰۹) این قانون در اختیار مرتکب قرار دهد به مجازات معاونت در آن جرم محکوم و به مدت یک تا دو سال از دریافت یا استفاده از ابزارهای مذکور محروم میشود.
تبصره ۱- در صورتی که بر اساس قرائن و شواهد اثبات شود صاحب حساب بانکی یا ابزار پذیرش یا ابزار پرداخت از روی تقصیر آنها را در اختیار مرتکب قرار داده است و با استفاده از آن یکی از اعمال مجرمانه مذکور در مواد (۷۰۵) تا (۷۰۹) این قانون واقع شود، صرفاً مشمول محرومیت مذکور در این بند میشود.
تبصره ۲- در هر صورت استفاده از خدمات حضوری بانکی، مشمول محرومیت موضوع این بند و تبصره (۱) آن نیست.
۴- در صورت ارتکاب جرائم مذکور در مواد (۷۰۵) تا (۷۰۹) این قانون با استفاده از ارزهای الکترونیکی یا رمز ارزها، مجازات مرتکب یک درجه تشدید میشود.